Australian Government Department of Defence

Human Performance Research Network Symposium 2023 Agenda

Day 1 Thursday 7th December

Start	Duration	Presentation	Keynote presenter
9:00	5 min	Welcomes & Introduction	Dr Christopher Best Research Leader for HPRnet Program
9:05	10 min	Opening remarks	Dr Katerina Agostino Chief Human and Decision Sciences
9:15	10 min	Queensland University of Technology Host Welcome	Prof Margaret Sheil Vice-Chancellor and President
9:25	2 hr 45 min	Health Innovation, Science & Technology	Dr Michael Drew Assistant Secretary Health Protection & Policy
		Joint Health Command (JHC) will reflect on the impact of the Defence Strategic Review on the Defence health enterprise and the expected IS&T challenges in the 2025 and 2030 horizons. JHC will	Ms Tanja Farmer Director Defence Health Research
		elaborate on the envisaged Health IS&T research trajectories under the broad themes of workforce, deployable health and health networks.	Dr Daniel Billing Program Leader Health and Logistics
		Includes Morning Tea 10:30 – 11:00 Session will NOT be recorded or available post event	Dr Nicholas Beagley International Engagement
12:10	90 min	LUNCH	
13:40	30 min	Advanced Strategic Capabilities Accelerator (ASCA) ASCA is Defence's new approach to accelerating the introduction of new and disruptive capabilities into the hands of warfighters. ASCA will consist of Missions, Emerging Disruptive Technologies and Innovation Incubators. We will hear about the priority missions and technologies that will be pursued. This session will help human scientists to consider how they posture their research to support and partner with large technology-centric consortiums.	ТВС
14:10	90 min	US Department of Defence S&T Opportunities The US Department of Defence has significant S&T presence in Australia and other partner nations. Office of Naval Research-Global US Army DEVCOM and US Air Force will provide insights to their S&T priorities and their grant applicant process.	Dr Clint Novotny Office of Naval Research – Global LTCOL David Newell Air Force Office of Scientific Research
15:40	30 min	Australian Defence Science University Network (ADSUN) The ADSUN network has a presence in most states and offers funding opportunities for focused projects. The process for engagement and funding opportunities varies across the states. This session will provide insight to the states future priorities, varying	Dr Sophie Calabretto Associate Director Defence Innovation Network



Day 2 Friday 8th December

Start	Duration	Presentation	Keynote presenter		
9:00	5 min	Welcome	Dr Susan Cockshell		
9:05	90 min	Defence Strategic Review – Capability Priorities DSTG Program Leaders will reflect on the impact of DSR on the warfighting capability acquisition plan. They will identify the new capabilities (e.g. submarines, littoral vessels, long range missiles, etc.) being pursued. The session will focus on where human scientist could assist the realisation of the high priority warfighting capabilities. Chaired by Dr Susan Cockshell	Ms Renee Attwells Program Leader Littoral Manoeuvre & Enabled Soldier Dr Christopher Best Research Leader for HPRnet Program Dr Susan Cockshell Group Leader Cognitive and Decision Systems Dr Stephanie Chen Group Leader Human Systems & Information Integration		
		Session will NOT be recorded or available post event	mornation integration		
10:30	30 min	BREAK			
	2 hrs	Biotechnology Program	Assoc Prof Tony Parker Queensland University of Technology		
11:00		DSTG has partnerships with a number of Australian universities exploring biotechnology can enable health and human	Dr Emily Hoedt University of Newcastle		
11:00		performance. Project updates will be provided by the Performance	Dr Juliana Bajic		
		Patch, the Cognitive Gut and the Human as an Integrated Sensor.	University of Adelaide		
		Chaired by Dr Mark Patterson	Dr Matt Cooke La Trobe University		
13:00	5 min	Close the event	Dr Christopher Best Research Leader for HPRnet Program		
CLOSE DAY 13:05					

All times are AEST